life beyond the bag

Hogy ez? Az internet legsötétebb mélysége, intellektuális tápláléklelőhely a deviánsan racionális gondolkodás élharcosainak, némi zenei aláfestéssel. Egy blog az emberi hülyeségről és az ellen - továbbá mindennel, ami elborult elmémet érdekli - de, nem az amire számítanál... Gyakorlatilag ez az én Mein Kampf-om. Szól majd elvekről, hogyha van neked az, annyira nem jó mert adott esetben tönkreteszi az életed, de legalább önmagad vagy. Testvér-blogom:

awesomeness.blog.hu

mivanma?

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

ebből lehet válogatni, he

aerosmith (1) all american rejects (1) álmok (1) álom (1) álomfejtés (1) andy samberg (1) áram (1) asher lane (1) atom (1) atomenergia (1) atomeromű (1) audioslave (1) autó (4) autózás (3) avenged sevenfold (1) breaking benjamin (1) bruce springsteen (1) bryan adams (1) chill out (2) csernobil (1) delerium (1) depresszió (3) edda (1) edda muvek (1) efott (1) elton john (1) energia (1) energiapolitika (1) energiaügy (1) enigma (1) enrique iglesias (1) érdekesség (1) every move a picture (1) fall out boy (2) fesztivalsztori (1) film (7) film kritika (1) ford (1) fragma (1) gotthard (1) green day (6) guns n roses (1) hallelujah (1) homer simpson (3) hoobastank (2) idézet (1) idezet (2) iggy pop (1) james blunt (1) jeff buckley (1) jeremy clarkson (1) jim carrey (1) jose gonzales (1) kate voegele (1) keane (1) ken block (1) knowing (1) környezetvédelem (1) linkin park (2) lonely island (1) madonna (1) magyarország (1) mark wahlberg (1) megújuló energia (1) megújuló energiaforrás (1) megvaltas (1) napenergia (1) nazareth (1) new days (1) nickelback (1) nicolas cage (1) oceana (1) paks (1) papa roach (1) paródia (1) pink (1) piramis (1) placebo (1) queen (1) rally (1) rammstein (1) reamonn (1) rednex (1) red hot chili peppers (2) reklám (1) republic (1) robbie williams (1) robert miles (1) rock (1) roxette (1) runaway train (1) salvation (1) sarah mclachlan (1) silence (1) simpsons (1) simpson csalad (1) sorozat (1) soul asylum (1) star trek (1) static x (1) subaru impreza (1) sugarcult (1) sum41 (1) summer of 69 (1) sun (1) sunrise avenue (1) szélenergia (1) terminator 4 (1) the used (1) tocas miracle (1) top 10 (5) top gear (3) transformers (1) tudomány (1) tv (1) t pain (1) u2 (1) under the bridge (1) vad fruttik (1) válogatás (7) veronicas (2) vicces (4) videoklipp (1) villamos energia (1) waking life (1) yellowcard (1) yes man (1) zene (25) Címkefelhő

Good ol' '90s.

2009.06.09. 21:21 | peti_ | Szólj hozzá!

 
Ezt már egyszer megírtam, meg el is mentettem de az NHK faktor csak közbeszólt. Mindegy. Azért elszántságomat és unalmamat fémjelezze, hogy megírom mégegyszer. Jó - a "kár volt újra megírni" szöveg olcsó poén lenne. Ugye, leszólni csak stílusosan.
 

 
 
Szóval, a kilencvenes évekről mindenki gondol valamit. Sokan szerették, mert pl. anno még több hajuk volt, nem volt világgazdasági recesszió, nem volt mindennapos téma a környezetvédelem, meg a globális felmelegedés, jobb autókat is gyártottak akkoriban, de a könnyűzene (populáris, vagy mainstream) is akkor élte fénykorát. Persze, 10-15-20 éves zene hallgatása manapság sokakból megvetést vált ki. - Nyilván amit akkor divat volt hallgatni, az mostanában már inkább kínos - azoknak akinek igazából nincs saját stílusuk és ma is csak a divatot követik. Akik akkor nem divatból hallgatták, nem azért mert mások is ezt hallgatták, azoknak egy kis időutazás (ami persze paradoxon), tehát:
 
 

10.

Madonna - Frozen

Madonnát nem kell bemutatni senkinek: a popzene állócsillaga, immár lassan két és fél évtizede. Gyakorlatilag Ő az, aki a zenében már mindent elért. Mindig sikerült megújulnia, azt adni, amit éppen a zenei piac megkívánt, de lehet, hogy - Ő maga alakította a zenei piacot.
 
 

 

9.

Regina - Day by Day

Egy slágere volt, több nem, persze én nem vagyok elég magasan kvalifikált, hogy ilyen dolgokat eldöntsek. De azért érdemes meghallgatni.
 
 

 

8.

Sash! - Mysterious Times

Nekik ugyan volt több slágerük is, alkottak egy két maradandót is, például ezt.
 
 
 

 

7.

Rednex - Wish You were here

A Rednex-nek is volt egy-két nagyobb sikere, ha kilencvenes évekről beszélünk, mindenképpen meg kell említenünk.
 
 
 

 

6.

Marky Mark & Prince Ital Joe - Happy People

Kevesen tudják, hogy Mark Wahlberg a kilencvenes évek elején nem csak színészkedéssel foglalkozott, de '94-ben még zenélt is, Ugyan a zenéjét sokan ismerhetik, kevesen tudják, hogy a Marky Mark művésznév valójában őt takarja. Annyira nem volt rossz, hogy...
 
 
 

 

5.

Marky Mark & Prince Ital Joe - United

...még egy száma belefért a TOP10-be.
 
 
 

 

4.

BG the Prince of Rap - The Color of My Dreams

Ők is egyslágeres előadók voltak, de mindenképpen színesebbé tették a '90-es éveket ezzel a számmal.
 
 
 

 

3.

Spice Girls - Viva Forever

Óóó, igen. Megőrültem. De nem. Normális vagyok - hiszen a hangok is ezt mondják. Szóval nincs semmi baj a Spice Girls a harmadik helyével. Nos egyesek szerint ugyan, a Spice Girls történelmében az egyetlen pozitívum, hogy feloszlottak, azért ezért az egy számért érdemes volt összeállniuk. Még ha egyesek szerint "gáz" meg "égő" ilyet hallgatni (ahh - továbbra sem én találom ki ezeket a jelzőket: mondjuk úgy, kicsit ingerszegény a környezetem) lehet, hogy csak nem ismerik be, hogy azért mégiscsak kellemes hallgatni.
 
 
 

 

2.

Robert Miles - One and One

Robert Miles (magyarul Mérföldek Róbert lenne? - ez milyenmár...) zenei világa meglehetősen egyhangú - nem azt mondom, hogy rossz, de azért lehetett volna kicsit kreatívabb a többi szerzeményénél, de ha korlátozzuk a tőle meghallgatni kívánt számok listáját egyre, ezt válasszuk, és úgy annyira nem is rossz.
 
 
 

 

1.

Gigi 'D Agostino - La Passion

Az ő nevéhez gyakorlatilag egy korszak fűződik, az ún. "italodisco". Ha valakit megkérdeznénk, hogy mondjon egy számot a 90-esekből, 2/3 az esélye, hogy az olasz DJ nevét mondja.
 

 

Címkék: zene válogatás top 10 madonna rednex mark wahlberg

A bejegyzés trackback címe:

https://eletazacskonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr91175449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása